Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Трябва да решим въпроса с лекарите и медицинските сестри,

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Трябва да решим въпроса с лекарите и медицинските сестри,
Коментари Харесай

Нинова за безводния режим: Разбрахме, че няма управление което да гарантира сигурност в държавата

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

" Трябва да решим въпроса с лекарите и медицинските сестри, не да ги настройват заплатите им, а да има държавна разпоредба за хората в опазването на здравето - след това всяка болница може да надгражда, в случай че желае. Предлагаме страната да поеме специализирането, само че младите да остават в България и да работят за това, че тя е вложила в тях. Трябва да има държавна разпоредба за базов приход на медицинските лица, а не суми, които да ги настройват едни против други " - сподели в предаването " Лице в лице " водачът на социалистите Корнелия Нинова. 

" Искаме в България да се съблюдават конституцията и законите еднообразно от всички. Няма министър- ръководител в Европа, който една година да не е стъпвал в Народното събрание, изключително в рецесия. Вземете който и да е министър председател на европейска страна, те всяка седмица са в парламентите и се намира държавническо решение с грижа за хората. А нашият министър председател ви дава изявленията от фейсбук и от джипа си. Така не се ръководи страна държавнически. 

Недоверието на българските жители в интитуциите е проблем. Хората не вярват и нямат информация. НОЩ и министърът дават информация, това е прекачване на политическа отговорност. Европейските водачи са всички с хората си. 

Разбрахме, че няма ръководство което да подсигурява сигурност в страната по отношение на водната рецесия. Идва един министър, приказва едно, идват други след него, приказват друго. Накрая Борисов ги вика и се оказва трето. Препоръчвам на всички да прочетат 2-3 отчета на държавни институции - 700 са рисковите язовири сега. Има заплаха да прелеят. Или ще е суша, или ще се наводнят. Нито едно от ВиК сдруженията не дава отговор на проекта. Иневстициите на ВиК са се нараснали, само че се е нараснала и загубата на вода. Ние би трябвало да имаме подготвени решения какво ще се прави. Има ВиК холдинг с 1 млрд лева капитал. 5000 млн са отпуснати за ремонт на язовири, а нито един не е ремонтиран, сподели държавен чиновник оня ден. Все повече вода изтича, непрекъснато подвигат цената на водата на хората, с цел да се откраднат парите и резултатът да е противоположен. Трябват държавни инвнестиции за напоителни системи. 

Ние сме за постоянни избори в края на март ", приключи Нинова. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР